Draagbare Kunst!

Draagbare Kunst! Deze benaming vat het helemaal samen. Echte handvervaardigde juwelen zijn ware kunststukjes die je, inderdaad…, kunt dragen. Als een subtiel accent op je kleding of als een statement piece dat jouw jouw persoonlijkheid volledig onderstreept. Kunst: met een hoofdletter “K”! Creaties van échte kunstenaars die wij toevallig “goudsmid” of “edelsmid” noemen…

Een juweel is meer dan “alleen een sieraad”. Sta stil bij de fantasie, de creativiteit, het vakwerk, het technisch vernuft en het onwaarschijnlijke oog voor detail. Leer de edele metalen kennen en verwonder je over de parels en edelstenen deze kunstwerken completeren. Van kenner tot nieuwkomer en van connaisseur tot toevallige passant. Wie verder kijkt ontdekt het: Juwelen waren nog nooit zo mooi!

 

Echte kenners, bestaande liefhebbers of nieuw geïnteresseerden: Iedereen is welkom in de wereld van het juweel!

Het maakt niet uit hoe zeer je al thuis bent in de juwelenbranche. Of je nu al talloze boeken over het onderwerp hebt verslonden en altijd alle juwelenbeurzen bezoekt, of juist nog nooit (letterlijk) hebt stilgestaan bij een handvervaardigd juweel: Iedereen kan verrast worden wanneer hij of zij zich onder dompelt in de wereld van de goudsmid, de edele metalen, de parels en de edelstenen.

Voor ieder kennisniveau en voor ieders ervaringsniveau. Als verzamelaar of gewoon als liefhebber van mooie dingen. Ontdek wat De Kunst van het Juweel te bieden heeft op het gebied van educatie. Je kunt ons bezoeken op beurzen, ons benaderen voor lezingen of presentaties of ons simpelweg een vraag stellen op het gebied van juwelen. Heb je een idee of suggestie waarin wij mogelijk iets voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op en wij bespreken graag met jou wat er mogelijk is.

 

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Bekijk de volgende impressies die ieder één van de vele facetten van het juwelenambacht belichten:

 

I don’t work on a computer. Everything is done by hand. I think this is the last craft in which everything is done the old way. Manual work is what matters. Our know-how really comes through, in both the jewellery and the design.”

– Quote van één van de meestergoudsmeden van juwelenhuis Van Cleef & Arpels –

Edelsmid Manon ter Hogt geeft een demonstratie voor een privé-gezelschap
Edelsmid Manon ter Hogt geeft laat aan een privé-gezelschap zien hoe edele metalen gesmolten en gegoten worden.
Van en voor de goudsmid
Zie met eigen ogen hoe ruwe materialen worden omgevormd tot draagbare juwelen.
Gereedschap van de goudsmid.
Welk gereedschap is nodig voor het maken van een topjuweel?
De juiste edelstenen bij een ontwerp zoeken
De juiste edelstenen bij een ontwerp zoeken (Bron: Louis Vuitton)