Achter “De Kunst van het Juweel”

Hoofdletters “K” en “J”

Uit liefde voor de schoonheid van het échte handvervaardigde juweel en vanuit een passie voor de parels en edelstenen die in de topstukken worden verwerkt, is het initiatief “De Kunst van het Juweel” in het leven geroepen. Kunst met, inderdaad, een hoofdletter “K“, voor het Juweel dat hiermee in het voetlicht wordt geplaatst.

Over het initiatief: De Kunst van het Juweel
De hoofdletters “K” en “J” voor De Kunst van het Juweel

 

Een topjuweel is zó bijzonder!

Ik heb altijd een zwak gehad voor de schoonheid van natuurlijke parels en edelstenen. Maar het was tijdens mijn studie gemmologie dat mijn fascinatie voor deze schatten van Moeder Natuur verder groeide tot bijna een obsessie. Vooral de mooiste en zeldzaamste exemplaren zijn zo bijzonder! Want als je stilstaat bij alle elementen en omstandigheden die nodig zijn om een natuurlijke edelsteen of parel te vormen, hoe groot is dan de kans dat een topexemplaar daadwerkelijk ontstaat en óók nog wordt gevonden?

 

Evenzo bijzonder zijn de juwelen die worden gemaakt als zijnde de dragers van deze natuurlijke schatten. Een sieraad vervaardigen dat het karakter en de vaak overweldigende uitstraling van zo’n edelsteen of parel kan vangen, uitdragen én versterken… Dat vergt groot vakmanschap, materiaalkennis, oog voor detail, perfectionisme, gevoel voor esthetiek en een enorme dosis lef!

 

Het ambacht van de juwelenvervaardiging verdient het om opnieuw onder de aandacht gebracht te worden. Want een écht goede goudsmid doet niet onder voor welke kunstenaar dan ook. En de enige manier om de harten van mensen weer te veroveren is vertellen, vertellen, vertellen, laten zien en nóg meer laten zien aan een ieder die wil kijken en luisteren.”

– Veronica Verdoorn – De Vrede (FGA & CDG) | Initiatiefnemer “De Kunst van het Juweel” –