Presentaties & educatie

Beurzen, exposities en andere vormen van exposure

Op kunst- en antiekbeurzen, bij speciale exposities, in ateliers, galeries, musea, en natuurlijk “gewoon” bij de juwelier. Er zijn veel momenten waarop een geïnteresseerd publiek de mogelijkheid krijgt om in aanraking te komen met bijzondere (top)juwelen. Uw bezoekers, uw gasten of uw klanten zien de tentoongestelde stukken, bekijken het één en ander en passen wellicht een keer een sieraad dat hun op dat moment aanspreekt.

Maar weet u als organisatie zeker dat uw publiek écht beseft wat u laat zien? Hoe bijzonder de juwelen zijn aan hun tentoongeteld worden? Hoe weet u of uw bezoekers werkelijk de best mogelijke beleving halen uit uw op kunst en juwelen gerichte exposure?

 

Meer kennis zorgt voor meer waardering: maak de beleving van uw bezoekers nóg rijker!

Het ontbreken van kennis is iets waar mensen over het algemeen niet gemakkelijk uiting aan geven. Vaak bestaat er schroom om voorbij de oppervlakte vragen te stellen. Vragen die overigens in veel gevallen niet eens bij mensen ontstaan omdat men zich niet realiseert wat er schuil gaat achter de juwelen die ze op dat moment zien.

 

Van ontwerptekening naar juweel (18ct roségouden toermalijn ring)
Van ontwerptekening naar juweel

 

Met kennis komt waardering. En dat geldt zeker voor juwelen! Met het aanbieden van relevante informatie, toegankelijke demonstraties en presentaties kunt u op een laagdrempelige manier de kennis van uw bezoekers vergroten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • live demonstraties van verschillende toegepaste technieken in het goudsmeden
  • het laten zien van natuurlijk losse parels en edelstenen die nog niet gezet zijn in een juweel
  • het tonen van nog onvoltooide juwelen ter illustratie van het maakproces
  • kennismaking met verschillende vakmensen uit de branche

Mensen op een interactieve manier informeren. Uw bezoekers zullen het ervaren als een waardevolle toevoeging die hun waardering voor de door u tentoongestelde juwelen aanzienlijk zal vergroten.

Wilt u weten of samenwerking met “De Kunst van het Juweel” ook voor uw evenement of bedrijf van waarde kan zijn? Neem contact met ons op.

 

Presentaties en demonstraties voor (privé-)gezelschappen

Binnen dit initiatief richten we ons niet alleen op de reeds in juwelen geïnteresseerde mens of organisatie. In tegendeel: wij verwelkomen een ieder die meer wil weten over dit bijzondere ambacht.

 

Edelsmid Manon ter Hogt geeft een demonstratie voor een privé-gezelschap
Edelsmid Manon ter Hogt geeft een demonstratie voor een prive gezelschap

 

Voor bedrijven, genootschappen, businessclubs of privé-gezelschappen die voor een themadag, -middag of -avond eens iets anders dan anders willen origaniseren. Voor eigen personeel, voor uw prefered customers, voor leden of voor een eigen besloten kring: neem contact op met De Kunst van het Juweel voor een informatief event over een sprakelend onderwerp.